Join

Ons releaseproces

Middels deze pagina informeren wij u graag over onze releaseprocedure. Op deze manier weet u precies wat u vanuit JOIN kunt verwachten bij elke nieuwe release.

Backlog

Bij JOIN werken we volgens de scrum-methode. Scrum is een flexibele manier van software ontwikkelen en stelt ons in staat om snel en met hoge kwaliteit software te ontwikkelen en snel op ontwikkelingen in de markt te kunnen inspelen. Dat doen we met een multidisciplinair team van specialisten.

Bij scrum is de ”backlog” heilig. De backlog is een lijst van activiteiten die in volgorde van prioriteit door het team worden opgepakt. Er is dus altijd een overzicht van de functionaliteiten (nieuwe functies, bugs etc.) waar het team aan (gaat) werken. Hoe hoger het item op de backlog staat, hoe sneller het zal worden ontwikkeld. Op deze manier kunnen we dus goed acties plannen, weten klanten sneller wanneer een bepaalde functie beschikbaar komt en kan er ook sneller worden geleverd. Onze collega Saskia heeft een blog geschreven over deze manier van werken.

Testen

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van JOIN. Niet alleen gaat het hier om de stabiliteit van de verschillende functies, maar ook om de snelheid (performance) en om de gebruiksvriendelijkheid. Deze elementen zijn voor ons van groot belang want op deze manier kunnen we de eindgebruiker zo optimaal mogelijk bedienen.

Voordat wij software beschikbaar stellen, wordt deze daarom eerst onderworpen aan een uitgebreide (grotendeels geautomatiseerde) testprocedure. De test wordt op verschillende niveaus uitgevoerd:

  • Door middel van zogenaamde unit-tests wordt ieder afzonderlijk brokje van de software gecontroleerd op de werking.
  • Een regressietest wordt uitgevoerd om de werking van de volledige software te controleren na het doorvoeren van wijzigingen. Zo zorgen we ervoor dat na het introduceren van nieuwe functionaliteit ook de bestaande software het blijft doen.
  • Om ervoor te zorgen dat de applicatie snel en zonder verstoringen blijft werken, wordt een performancetest uitgevoerd. Hierbij simuleren we dat een groot aantal gebruikers diverse handelingen op het systeem uitvoert en dit niet de snelheid van functies in het systeem nadelig beïnvloedt.

Pas wanneer de software op ieder onderdeel van de test 100% scoort, wordt deze vrijgegeven door de testcoördinator. Een vrijgave-advies, waarin details over de uitgevoerde test worden vermeld, is altijd onderdeel van de releasedocumentatie.

Communicatie                                                                                                                     

Wat kunt u verwachten omtrent onze communicatie als er een nieuwe release uitkomt?

Wij informeren u altijd voortijdig. Komt er een nieuwe release aan? Dan heeft u een aantal dagen van tevoren een persoonlijke e-mail ontvangen van één van onze productowners.

In de mailing vertellen zij u:

  • Welke nieuwe functionaliteiten er zijn toegevoegd aan JOIN
  • Welke bugs of foutmeldingen er zijn opgelost
  • Geven zij u tips over het gebruik van JOIN
  • En vind u de links naar de releasenotes, eventueel de installatiehandleiding en de software-updates

Releasenotes                                                                                                                              

In de releasenotes vind u een omschrijving van de nieuwste functionaliteiten en welke bugs en tickets er zijn opgelost.
De releasenotes kunt u niet alleen in de releasemail vinden die door de product owners wordt verstuurd, maar ook op het Klantportaal.
Vragen over de releasenotes? Dan kunt u die direct stellen aan onze afdeling Customer Support via joinsupport.decos.com.

Community Forum

Wist u dat we een centrale plek hebben waar u al uw wijzigingsverzoeken kunt indienen? Op het Community Forum, te bereiken viajoinsupport.decos.com, kunt u nieuwe onderwerpen starten, in discussie gaan met onze specialisten en andere klanten en onderwerpen omhoog stemmen. Wijzigingsvoorstellen die door veel klanten als waardevol worden beschouwd maken hierdoor een grotere kans om in de toekomst ontwikkeld te worden en worden dus op onze backlog geplaatst.

In onderstaand filmpje legt Thijs – onze Customer Support Consultant – uit waar u het forum kunt vinden, hoe u een nieuw onderwerp kunt starten of aan een lopende discussie kunt deelnemen:

Vragen over ons releaseproces?                                                                                               

In het geval u nog vragen heeft over ons releaseproces, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Support. Zij staan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. U kun hen bereiken via onsjoinsupport.decos.com of via 088 – 332 67 07.

Succesvol verzonden

Je bericht is succesvol verzonden.

Niet verzonden

Helaas hebben we het bericht dat je wilt versturen niet succesvol kunnen verwerken. Klik hier om het formulier opnieuw te openen.